Corespondență specială: Cum au sărbătorit 1 Decembrie românii de pe Coasta de Azur

Recepție de Ziua Națională a României organizată de Consulatul din Monaco! Evenimentul a avut loc la Auditorium Rainier III și a avut toate ingredientele unei sărbători de succes,eleganță și stil, spectacol musical, More »

FOTO VIDEO Românul care este director muzical la Disneyland Paris de 24 de ani: „Am emigrat în Franţa la volanul unui Oltcit”

În primăvara anului 1990, Vasile Şirli, imigrant român la Paris de patru ani, a fost solicitat să compună o propunere muzicală pentru parada viitorului parc de distracţii Disneyland. Acesta a fost inaugurat More »

La Paris, a câştigat Ardealul, s-a votat «nemţeşte»

….La secţia 2, la Ambasadă, Iohannis a avut un scor zdrobitor şi a cîştigat din primul tur cu 52% din voturi. Pe locul doi s-a clasat Monica Macovei cu 22% din voturi More »

Demisia lui Corlatean în presa francofona. Românii din Franta împiedicati intentionat sa voteze democratic

Critiqué pour des dysfonctionnements dans l’organisation du premier tour de la présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de l’étranger, le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé sa démission More »

Protest pentru alegeri libere al romanilor din Paris

Oamenii au venit la protestul din centrul Parisului cu steaguri ale Romaniei si au scandat “De 25 de ani / Suntem tot huligani!”. Like this:Like Loading... More »

 
stylezza 5

Corespondență specială: Cum au sărbătorit 1 Decembrie românii de pe Coasta de Azur

Recepție de Ziua Națională a României organizată de Consulatul din Monaco! Evenimentul a avut loc la Auditorium Rainier III și a avut toate ingredientele unei sărbători de succes,eleganță și stil, spectacol musical, urmat de un cocktail, bucate tradiționale românești, de la cozonaci, la pastramă și țuică, costume populare. A fost o atmosferă selectă, la care au participat oficialități și VIP-uri din Monaco. La mulți ani, România!

974x468

FOTO VIDEO Românul care este director muzical la Disneyland Paris de 24 de ani: „Am emigrat în Franţa la volanul unui Oltcit”

În primăvara anului 1990, Vasile Şirli, imigrant român la Paris de patru ani, a fost solicitat să compună o propunere muzicală pentru parada viitorului parc de distracţii Disneyland. Acesta a fost inaugurat la Paris în 1992, fiind al doilea după Tokyo, din afara Statelor Unite ale Americii.

974x468

„Am primit un telefon de la responsabilul artistic al proiectului Disney. Acesta dorea o propunere pentru o paradă cu 14 care alegorice, care reprezintă 14 filme Disney, de la Cenuşăreasa până la Pinocchio, Peter Pan sau Mica Sirenă. În noaptea aceea am pus sinetizatorul, am făcut temele, am scos caseta şi am prezentat-o. Un sfert de oră mai târziu, m-au întrebat dacă nu doresc să lucrez în permanenţă cu ei“, îşi începe povestea Vasile Şirli.

646x404

La Paris, a câştigat Ardealul, s-a votat «nemţeşte»

….La secţia 2, la Ambasadă, Iohannis a avut un scor zdrobitor şi a cîştigat din primul tur cu 52% din voturi. Pe locul doi s-a clasat Monica Macovei cu 22% din voturi iar Ponta a luat 7% cu 153 de voturi din 2181.La sectia 1, la Consulat (ICR), Iohannis a căştigat tot din primul tur cu 55% din voturi, Macovei a avut 19,8%, iar Ponta, 6,5% cu 142 de voturi din 2184.

646x404

După ordinea voturilor găsite în urne, membrii biroului şi observatorii au speculat faptul că Ponta a fost votat dimineaţă iar Iohannis a fost votat pe tot parcursul zilei, dar marele perdant al boicotului a fost, după părerea mea, Monica Macovei, ai cărei votanţi, în mare parte tineri, studenţi, au venit seara si chiar dupa două- trei ore de stat la coadă nu au mai ajuns la vot. Spun asta pentru că am făcut un fel de sondaj informal printre cei ce erau încă la coadă cu sutele, la ora 19h seara. La ora 20h veneau încă zeci de oameni la vot care, văzînd situaţia, nici nu s-au mai aşezat la rând. Spun asta şi pentru că primele zeci de voturi scoase din urnă au fost aproape exclusiv Iohanis şi Macovei

image-2014-11-2-18438241-41-coada-vot-paris

Demisia lui Corlatean în presa francofona. Românii din Franta împiedicati intentionat sa voteze democratic

Critiqué pour des dysfonctionnements dans l’organisation du premier tour de la présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de l’étranger, le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé sa démission lundi.

paris-6

Le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé sa démission lundi, après de vives critiques sur l’organisation du premier tour de la présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de l’étranger. Il a été remplacé par Teodor Melescanu, chef de la diplomatie roumaine entre 1992 et 1996.

În seara aceasta la Paris, Diaspora a fost în genunchi!

În seara aceasta la Paris, Diaspora a fost în genunchi!
“Nu am uitat, sângele vărsat (al martirilor romani din ’89)”

 

 

paris-5

Protest pentru alegeri libere al romanilor din Paris

Oamenii au venit la protestul din centrul Parisului cu steaguri ale Romaniei si au scandat “De 25 de ani / Suntem tot huligani!”.

paris-5 paris-6

%d bloggers like this: