L’ancienne nageuse Roxana Maracineanu nommée au ministère des Sports

L’ancienne nageuse succède à Laura Flessel, démissionnaire, à la tête du ministère des Sports. Après la démission de Laura Flessel ce mardi, Roxana Maracineanu a été désignée pour la remplacer au ministère More »

L’ancien président de la Roumanie Ion Iliescu poursuivi pour crimes contre l’humanité

Ces poursuites visent des mesures volontaires de « diversion » prises après la chute du dictateur Nicolae Ceausescu après la révolution roumaine de 1989. L’ex-président de la Roumanie Ion Iliescu est poursuivi pour « crimes More »

Radio France Internationale (RFI) a desemnat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, personalitatea europeana a saptamanii.

„Laura Kovesi ramane una dintre cele mai populare personalitati din Romania”, se mentioneaza pe site-ul RFI. Européen de la semaine Roumanie: Laura Kövesi, chef de la Direction nationale anticorruption. L’Européenne de la More »

Le chef des socialistes roumains accusé d’avoir détourné des fonds européens

Selon une enquête de l’Office européen de lutte antifraude, Liviu Dragnea aurait détourné 21 millions d’euros destinés à des projets d’infrastructures. Ses proches l’appellent « Daddy », surnom qu’il apprécie car il joue souvent au More »

Institut Culturel Roumain de Paris | l’Association des Amis de Panait Istrati

L’Institut Culturel de Paris vous invite vendredi, 10 novembre à la Journée d’étude et de rencontre avec des spécialistes renommés, proposée par l’Association des Amis de Panait Istrati et parrainée par Dominique More »

Mai poate fi Franta partenerul strategic al Romaniei?

  Președintele Republicii Franceze vine într-o (foarte) scurtă vizită în România, ca parte a primului său turneu european, în care dorește să pozeze în lumina cuvenită liderului unei Mari Puteri, planificându-i și înșiruindu-i More »

în Franta, Le Monde, L’Express, Le Figaro, France 24, TOATA PRESA NENE, TOATA „milliers de manifestants ont formé dans la capitale roumaine un drapeau géant”. ✊ Grindeanu & Dragnea, va te faire foutre ! ?

Roumanie : la foule forme un drapeau géant pour réclamer la démission du gouvernement Près de 50 000 personnes ont manifesté dimanche à Bucarest, utilisant leur téléphone portable pour composer une bande bleue, une More »

Roumanie : jour décisif pour la démocratie à Bucarest. ? GRINDEANU, CASSE-TOI !

Tous les soirs, une partie de la population de Bucarest se réunit devant le siège du gouvernement. Depuis une dizaine de jours, la population est dans la rue pour dénoncer une classe More »

Le Monde : Une mobilisation anticorruption sans précédent en Roumanie « DNA, DNA, elle va venir vous attraper ! »

L’activisme du parquet chargé de la lutte contre la corruption a créé des attentes énormes, dont les manifestations monstres des derniers jours sont la traduction. La Roumanie est l’un des rares pays More »

Fara comentarii de data asta ! Le Figaro. Roumanie: l’UE s’inquiète face à une «régression» sur la corruption

La Commission européenne a exprimé aujourd’hui sa „grande préoccupation” face à l’allègement du code pénal en Roumanie pour des délits de corruption touchant la classe politique, mettant en garde contre toute „régression” More »

Wizz Air introduce zboruri de la Craiova către Paris şi Veneţia

Wizz Air va creşte flota de aeronave din România la 20, până la sfârşitul anului 2016, între acestea urmând să se afle şi patru aeronave Airbus 321 cu câte 230 de locuri, More »

Doi barbati inarmati cu cutite ce au luat cinci ostatici intr-o biserica din Franta, ucisi in asaltul politiei / Preotul ar fi murit dupa ce i s-a taiat gatul / Unul dintre atacatori avea pe cap un acopermant musulman – presa

Doi barbati inarmati cu cutite au luat marti ostatici mai multi oameni intr-o biserica din regiunea franceza Normandia, a declarat Reuters o sursa din politie. UPDATE 12.47 Preotului luat ostatic i s-a More »

MAE: Doi români răniți în atentatul de la Nisa

Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa, până la acest moment nefiind identificați români printre decedați, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). MAE informează că echipa de la Consulatul More »

Ambasada României în Franța: Astazi în fața Primăriei din Paris sărbătorim împreună Ziua Universală a Iei Românești

De „Sânziene” – 24 iunie, veniți de la ora 18:00 în Agora din fața Primăriei Paris pentru a sărbători împreună Ziua Universală a Iei Românești. Program: • concertul „De la Edith Piaf More »

Ambasada României în Franța : Sesiune despre Protecția socială din România

Pentru a răspunde invitației adresate de IHEPS – Institutul pentru Înalte Studii de Protecție Socială, atașatul pentru probleme de muncă și afaceri sociale din cadrul Ambasadei României la Paris a fost invitatul More »

Le Parisien : Politistii francezi si cei români îsi unesc fortele la Paris pentru comabterea delicventei transeuropene. Les polices françaises et roumaines unies contre la délinquance

Le 2 février, la brigade de répression du proxénétisme investissait un campement Rom à Saint-Denis. La semaine suivante, une nouvelle descente de police s’y déroulait, cette fois pour une affaire de pickpockets. More »

Drapel in berna la ambasada Frantei. Bucurestenii aduc flori si aprind candele

Drapelul a fost coborat in berna sambata la Ambasada Republicii Franceze de la Bucuresti, romanii declarandu-se solidari cu poporul francez, informeaza Agerpres. Bucurestenii au inceput sa aduca flori si sa aprinda candele More »

La Roumanie sombre de nouveau dans le chaos

Le gouvernement de Victor Ponta a démissionné ce mercredi, quelques jours après l’incendie de la discothèque de Bucarest qui a fait 32 morts le 30 octobre et provoqué une grande émotion dans More »

«Ils sont filous ces Roumains!» : quand la Gendarmerie parodie Astérix

O filiala a Jandarmeriei franceze a parodiat retinerea a doi romani printr-un fotomontaj inspirat din seria de benzi desenate „Asterix”, cu mesajul „Sunt niste gainari romanii astia”. À la suite de l’interpellation More »

 

Peste 30 de români care locuiau ilegal în regiunea Rennes au fost evacuaţi


Aproximativ 30 de români au fost evacuaţi marţi din trei locuinţe pe care le ocupau în mod ilegal, de mai multe luni, pe Rue du Canal Saint-Martin, la Rennes, şi urmau să fie cazaţi marţi seara la un hotel.

Ei au început să care diverse obiecte, saltele şi jucării cu ajutorul unor roabe şi cărucioare, după ce au aflat că urmau să fie evacuaţi în urma unei plângeri depuse de municipalitate pentru ocuparea ilegală a două apartamente aparţinând Primăriei Rennes şi unei case private.

"Poliţiştii au expulzat deja o familie (marţi) dimineaţa şi urmează să vină (marţi) după-amiaza să îi dea afară şi pe ceilalţi", a declarat Carole Bohanne, o activistă din cadrul asociaţiei Droit au logement (Dal), relatează portalul Maville.com într-un reportaj.

"Ne pot expulza şi din Franţa?", o întreabă Claudia, o tânără care nu vede cu un ochi şi care are un copil bolnav. "Da. După trei luni de şedere trebuie să faci dovada că ai o locuinţă şi resurse sau stai ilegal", îi răspunde Carole. "Am venit acum două luni. În România nu avem serviciu, iar casa ne-a fost distrusă de inundaţii. La Rennes, cineva ne-a spus că există o locuinţă în care putem locui (ilegal), pe Rue du Canal Saint-Martin", spune Claudia.

"Aici sunt multe case ocupate şi reocupate ilegal de mai mulţi ani. Este un adevărat cartier românesc", a declarat Carole pentru portal. Românii vin şi pleacă de ceva timp, confirmă o vecină. "Îi tolerăm până când nu vom mai putea", declară ea, negând că ar fi vorba despre "probleme de coabitare" sau zgomote. "Sunt tot mai numeroşi. Eu trăiesc aici de 50 de ani. Era un cartier mic şi liniştit, în care toată lumea muncea", continuă ea. "De ce sunt lăsaţi să intre în Franţa? Nu înţeleg. În fine, este trist să vezi atâta mizerie", mai spune vecina.

"Erau un pic cam zgomotoşi. Dar nu erau probleme. Copiii veneau să bea ceai aici", declară Lénaïg, la Galeria "Bon accueil", în apropierea celor două locuinţe ocupate ilegal. Un alt pensionar spune că nu ştie ce să mai creadă. "Săracii oameni, este o nefericire. Problema este că fac ca acasă. Au dreptul să aibă un adăpost. Dar există limită. Iar noi nu mai putem să îi ajutăm. Este bine că îi susţin asociaţiile, dar îi încurajează în acelaşi timp", este el de părere.

Aproximativ 20 de poliţişti au sosit marţi după-amiaza în cartier, iar evacuarea a avut loc fără incidente. Locuinţele ocupate ilegal sunt goale, iar intrările sigilate. Pe aceeaşi stradă a mai rămas o singură locuinţă ocupată ilegal.

Prefectura a cazat jumătate dintre familiile evacuate la un hotel, o măsură provizorie, timp de trei seri. "După? Îi aşteaptă strada", declară Carole Bohanne. Ceilalţi români s-au instalat în alt loc, la cort. Unii dintre ei au găsit, potrivit Dal, altă casă pe care să o ocupe ilegal.

Peste 30 de români care locuiau ilegal în regiunea Rennes au fost evacuaţi

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: